perjantai 2. huhtikuuta 2010

nikkarointia

Eilinen ilta ja tämä aamu on mennyt näitä Bellman-tuoleja nikkaroidessa. Nuo selkänojat piti keittää vedessä jotta ne sai taivutettua kaareviksi ja joka ainoa reuna ja pinta piti hioa. En ole vieläkään tyytyväinen hiomisjälkeen, mutta luotan nyt siihen, että välihionta maalauksen aikana tekee ihmeen. Tuoleista puuttuvat tietysti myös istuinpehmusteet.

Saman sarjan klaffipöytä odottamassa maalarin saapumista. Tai paremminkin maalaamoon siirtymistä, sillä maalaminen tapahtuu lorvarissa. Tätä en ajatellut liimata lainkaan, vaan sen pitää koossa kaksi puutappia. On helpompi maalata uudestaan, jos joskus tahtoo. Pöydän pinnalla näkyvät puutapit tasoitan vielä, mutta puukko on lorvarissa ja nämä kalusteet vielä tuvan pöydällä.

Nämä tulevat Ahlqvistien ruokasaliin. Sinne tarvitaan kyllä lisää tuoleja, mutta noilla päästään alkuun. Klaffipöytä tulee varapöydäksi, varsinainen ruokapöytä on komeampi.

Tämä nikkarointi on sijaistoimintaa, kun mua ahdistaa aloittaa sähköjen vetäminen. Menen nyt kuitenkin tekemään jonkinlaisen aikomuskaavion, muutan sitä sitten tarpeen mukaan. Paitsi ettei sitä teippiä sitten siirretä eikä lisätä, kun on tapetit vedetty. Mistä pahuksesta minä tiedän, mihin kapteenska haluaa lamppunsa?
Sikäli tuo nikkarointi on hyödyllistä, että paitsi kalusteita niin tulee myös paljon ideoita. Samoin ystävän kanssa jutteleminen antaa ratkaisuja ongelmiin, vaikkei koko ongelmasta olisi puhettakaan. Niin kävi minulle eilen, kun joimme Varman kanssa päiväkahvia ja yhtäkkiä minulle valkeni, mitä tulee alimman kerroksen toiseen huoneeseen. Selvä kuin pläkki! En vielä kerro, mutta sen varran sanon, että sitä varten pitää käydä Raumalla Marelan talossa, joka on museona toimiva laivanvarustajan koti.

2 kommenttia:

Aurea kirjoitti...

Uskomattoman hienoa työtä! Upeita kalusteita, todellakin.

Julianna kirjoitti...

WAU! Taidokkaasti tehdyt! Aivan ihanat nuo kaikki liitokset! Miten oletkin jaksanut väsätä kaiken noin huolella?!? Itsellä tuppaa menemään siitä mistä aita on matalin... :)