sunnuntai 4. huhtikuuta 2010

sähkötöissä

Talo on siis nostettu penkille ja hiukan hahmoteltu, mitä huoneisiin tulee. Samalla piti tehdä inventaariota siitä, paljonko on hankittava lisää listoja ja muuta materiaalia. Tämä ei siis poikkea lainkaan muista rakennusprojekteista, vaikka mittakaava onkin pieni. Kustannusarvio ylittyy tässäkin...
Alustavaa suunnitelmaa keittiöön. Tuo hella on tehty vanhaan talooni, ja saattaa olla että tähän tulee toisenlainen. Hieno pöytä odottaa kuitenkin jo keittäjää paikalle.
Tässä sitten se paljon puhuttu sähkösuunnitelma :) Oikeasti noista lyijykynäviivoista oli iso apu, kannatti kyllä piirtää ensin kaikki linjat valmiiksi ja sitten vasta hakea tarvikkeet framille.
Kupariteippi on huomattavasti siistimpi ja nopeampi tapa sähköistää nukkis, mutta se pitää asentaa ennen pintamateriaaleja. Siksi varmaan moni aloittelija päätyy johtojen vetämiseen. Lisäksi nuo liitokset teipin risteämiskohdissa tehdään kolmen millin messinkinauloilla, ja se jos mikä vaatii näppäryyttä. Tuli hiki
ennenkuin sormet ja silmä alkoivat pelata yhteen.
Tässä vielä epätarkka kuva, jossa näkyy vasemmalla alhaalla virtajohdon liitos. Vedin teipin pitkin lattiaa oviaukkojen kautta läpi koko kerroksen, jolloin sain joka huoneeseen liitoksen. Sitten huoneen ympäri lähellä lattianrajaa ja yhdestä kohdasta suoraan ylös ja keskelle kattoa.

Nyt se on sitten tehty niin pitkälle, että voin aloittaa lattioiden teon. Muutaman huoneenkin voin jo tapetoida, mutta joihinkin tarvitaan vielä lisää sähköistystä, mm. portaikkoihin. Niiden kohdalla on muutenkin vielä aukko suunnitelmissa, mutta eipä niillä kiirettäkään liene.

4 kommenttia:

Varma kirjoitti...

Vasta nyt huomasin että olet aloittanut nukkekotiblogin pitämisen. Olet ollut todella ahkerana noiden sähköjenkinkin kanssa puhumattakaan huonekalujen rakentelusta. Tykkään erityisesti keittiön rakenteesta.

Piu kirjoitti...

Voi kiitos! Eilinen päivä meni ulkotöissä, joten nyt talo ei ole edistynyt yhtään. Ehkä saan tällä viikolla sentään jotain tehtyä.

vilukissi kirjoitti...

Vaaau....niin kuin siinä tv-mainoksessa sanotaan...vaaau!!! Mielenkiinnolla aloitan seuramaan isoa rakennusprojektiasi!!

Piu kirjoitti...

Kiva! Nyt on koko viikko mennyt kaikessa muussa, enkä ole saanut aikaan kuin suunnitelmia ja vähän tarvikkeita. Toivon että voin varata osan sunnuntaista tähän projektiin.