lauantai 12. kesäkuuta 2010

nikkarointia

Nämä ovat olleet työn alla jo jonkin aikaa. Koska en vieläkään pysty tekemään talolle mitään, ryhdyin puuhaamaan huonekaluja. Kyseessä on kaksi Mini Mundus-kalustetta. Kuvassa pienen ompelupöydän osat, jotka olen viikkoja sitten hionut kertaalleen. Nyt otin ne uudelleen työstettäviksi.

Toinen keskenjäänyt kaluste on lipasto. Mulla on aina hiukan huono omatunto kun ostan valmiin kitin, mutta totuus on se, että niissä riittää sovitettavaa enemmän kuin omissa töissä. Näitäkin laatikoita jouduin veistämään pienemmiksi puukolla, pelkkä hionta tai höyläys ei riittänyt.
Aloitan aina osien hiomisella, hion joka välissä ja vielä ennen pintakäsittelyä. Välihionta on tarpeen ainakin lakatessa, mutta myös jos aikoo maalata. Silti en saa aikaan tyydyttävää tulosta, mutta pölykeuhkon ehkä.

Siinä ne nyt kuitenkin ovat odottamassa ensimmäistä pintakäsittelyä. Teen sen vielä tänään, niin pääsen huomenna jatkamaan.

2 kommenttia:

Mare kirjoitti...

Satunnainen surffailija osui sivuillesi lauantai illan ratoksi. Hieno talo sinulla aluillaan. Taidan piipahtaa toisetekin katsomaan mitä kuuluu. kesäisin terveisin, Mare, www.nukkekoti.kinanen.fi

Piu kirjoitti...

Hei vaan ja kiva kun kävit. Verkkaiseen tahtiin edetään, sitähän se aloitusvaihe aina on.