sunnuntai 28. marraskuuta 2010

patja

Lauantaina nukkiskurssilla valmistui patja:
Ja tyyny tietysti myös. Patjan täytteenä on lastuvillaa ja hiukan riisiä, jotta asettuu paremmin aloilleen. Piti kokeilla moista täytettä, kun osui lähtiessä käteen viimejouluinen juustopakkaus, jossa oli lastuvillaa pohjalla. Mulla on kyllä 1:1 lastuvillapatjoja mummun sivustavedettävässä, joten sopii Kirkkokadullakin ainakin yksi olemaan.
Kirkkokadulla ollaan siinä vaiheessa, että tapetointi on loppusuoralla. Kuvia en päivällä muistanut ottaa, eikä valo riitä iltakuvauksiin.

Oli mennä hermot, kun osa tapeteista veti niin tuhannen kurttuun. Ohuempien tapettien kurtut oikenivat kun vähän kostutti varovasti ja jätti kuivumaan, mutta paksumpien kanssa oli keksittävä muut keinot. No, onneksi Ahlqvistit ovat kulttuuriväkeä ja luultavasti hankkivat riittävästi maalauksia vekkien peitoksi.

Kovin vähän olen saanut aikaan talossa. Sisu ei anna periksi tehdä mitään muuta välillä, mitä nyt nukkiskurssilla on pakko. Ensin on saatava talo valmiiksi, vaikka siihen menisi vielä ensi vuosikin.
Suunnitteluun menee luvattoman paljon aikaa. Pähkäilen ja tuumaan, enkä saa päätetyksi. Välillä unohdan miten olen ajatellut tehdä ja joudun miettimään uudestaan. Mutta yrittää pitää :)

2 kommenttia:

www.nukkekoti.kinanen.fi kirjoitti...

Komeat on petivaatteet. Enpäs olisi itse keksinytkään että riisiä voisi laittaa täytteen sekaan. Kiitos ajatuksesta ja vinkistä.
Mare

Piu kirjoitti...

Käytän riisiä aina tyynyjen täytteenä, silloin ne asettuvat luonnollisesti. Patjassakin toimi hyvin.