tiistai 11. tammikuuta 2011

Muutto on alkanut

Kirkkokatu kymppiin on tuotu ensimmäiset kuormat.
Tavarat on vasta kannettu sisään eikä talo ole vielä asuttavassa kunnossa.
 Ada-neiti istui hämärässä kamarissaan nypläämässä. "Se rauhoittaa hermoja tässä metelissä" hän sanoi. Neiti vaikutti hiukan murheelliselta. Kuinkahan monta kertaa hän on joutunut muuttamaan uuteen ympäristöön elämänsä aikana?
 Förmaakista puuttuu vielä parketti, siksi listatkin ovat nipussa lattialla. Sohva lähtee kohta verhoilijalle ja uunin muuraajaa odotellaan. Kahvia lienee kuitenkin tarkoitus nauttia?
 Keittiössä piika purkaa muuttolaatikoista patoja ja kattiloita. Hänen sänkynsä tuli jo ensimmäisessä kuormassa, jotta huolto jollain lailla toimisi. Kahvipannu porisee hellalla, vaikkei kuvassa näy.
 Talon rouva on ilmeisesti myös käymässä, sillä makuuhuoneessa on ostoksia sekä rouvan bonetti. Matto on vielä rullalla eikä sänkyjäkään ole tuotu.
Mutta lastenhuoneessa on jo leikittykin. Sängyt ovat petaamatta ja leluja on pitkin lattiaa. Lastenhoitaja on vienyt lapset puistoon kävelylle, pois muuttomiesten jaloista.

Kannoimme eilen talon sisälle. Nyt se seisoo salin pimeimmässä nurkassa ja siksi kehittelin kameralle pienen heijastimen salaman avuksi. Ilman salamaa ei kuvaamisesta tule mitään, vaikka ainahan mun kuvani ovat huonoja. Pitänee ruveta paremman kameran metsästykseen.

2 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Voi vitsi, kun sinulla on mukava vaihe menossa. Hankalimmat työt tehty ja listat paikoillaan. Kauniita värejä ja kuvioita seinissä. Lasten sängyt ovat VAU! Kiva seurata sisustamista. Tiuku.

Piu kirjoitti...

Kiitos! Vaihe on mukava, kunhan pääsisin taas alkuun. Entiseen talooni hankitut kalusteet eivät oikein istu tänne. Joudun hankkimaan uusia :) ja tuunaamaan vanhoja.